Lækre opskrifter fra Stampenborg's køkken

  1. Gedekølle i Tagine

    Gedekølle i Tagine

    Oprettet d.

      Tagine er navnet på en gryde i ler, stentøj eller andet materiale med en flad bund og en høj overdel, der tillader dampen at cirkulere og dermed mørne retten. Men det er også navnet...
  2. Fransk æblegalette med rosmarin

    Fransk æblegalette med rosmarin

    Oprettet d.

    Opskriften er Claus Meyers - og med tydelig fransk inspiration. Den rækker til én tærte (ca. 22 cm). Ingredienser: 200 g butterdej 125 g frisk flødeost 100 g rørsukker 1 æg...
  3. Orangesauce til risalamande

    Orangesauce til risalamande

    Oprettet d.

    Den klassiske kirsebærsauce til risalamanden er der bestemt ikke noget galt med. Men alligevel kan det være sjovt med forandring, og denne variant blev særdeles vel modtaget ved et af vores vin og tapas-arrangementer. Opskriften...
  4. Rødvinsmarinerede svesker

    Rødvinsmarinerede svesker

    Oprettet d.

    RØDVINSMARINEREDE SVESKER – nok til et stort sylteglas   En herlig vinterdessert, der kan serveres med flødeskum, fed creme fraiche eller en skefuld god vaniljeis. 500 g...
  5. Ged i svøb

    Ged i svøb

    Oprettet d.

    Jeg brugte hakket gedekød til denne mormor-agtige ret, som er stærkt inspireret af en opskrift fra Allan Ømands store bog om bacon, men hakket grisekød eller kalv og gris kan sikkert også bruges. Resultatet med...
  6. JORDBÆRMOUSSE MED MANDELCRUMBLE

    JORDBÆRMOUSSE MED MANDELCRUMBLE

    Oprettet d.

    Til 6 personer: 450 g jordbær 75 g flormelis 3 blade husblas 2 1/2 dl piskefløde   100 g smør 100 g mandelmel 100 g sukker 100 g hvedemel   Opskriften er hentet...