Det er højsæson for courgetter eller squash, og de fine gule her fra vores have skal egentlig plukkes nu, så de ikke bliver for store. Store courgetter er kedelige i smagen, får en masser kerner og kan ikke anvendes til meget. Men der er dog en enkelt opskrift, som bliver meget lækker med en courgette på ca. 1 kg. Derudover skal man anvende 1 hakket løg, olivenolie, 2 laurbærblade, salt og peber, 4 spsk. mel, 4 spsk. hakket persille, 120 g revet gruyere eller emmentaler samt 4 spsk. smør:
Jeg bruger en gryde eller sauterpande, der kan tåle at gå i ovnen - det sparer på opvasken. Svits løget i olien og kom courgetten skåret i skiver, laurbærblade, salt og peber ved. Læg låg på og lad det koge ved høj varme i 5 minutter. Tag låget af, dæmp varmen til middel og kog videre, til væsken er fordampet. Drys mel og persille over og dæk overfladen med revet ost. Læg små klatter smør på og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 1/2 time.