Til 4 personer:
det hvide af 3 porrer i skiver
750 g skrællede kartofler
50 g smør
1 dl hvidvin
3 kviste timian
1/2 laurbærblad
2,5 dl liter vand
2,5 dl fjerkræfond
2 dl piskefløde
ca. 1 dl Rancio Sec eller tør sherry
salt og peber
1 bundt purløg
bacon
Kom det hvide af porrerne, kartofler, krydderurter og smør i en gryde og lad det "svede" i ca. 10 minutter uden at tage farve. Tilsæt hvidvin og lad den koge væk. Kom vand og fond på til det dækker grøntsagerne og lad det boble stille, til grøntsagerne er helt møre. Tag timian og laurbærblad op. Blend suppen med fløde med en stavblender til den er glat. Den skal være tyk - men hvis du mener, den er FOR tyk, så tilsæt mere fond eller varm mælk samt Rancio Sec (sydfransk tør vin) eller sherry og smag til med salt og peber.
Tørsteg god bacon enten i terner eller finde skiver og dekorer suppen med purløg samt beacon.