Porre-kartoffelsuppe

Oprettet d.

Porre-kartoffelsuppe

Til 4 personer:

det hvide af 3 porrer i skiver

750 g skrællede kartofler

50 g smør

1 dl hvidvin

3 kviste timian

1/2 laurbærblad

2,5 dl liter vand

2,5 dl fjerkræfond

2 dl piskefløde

ca. 1 dl Rancio Sec eller tør sherry

salt og peber

1 bundt purløg

bacon

 

Kom det hvide af porrerne, kartofler, krydderurter og smør i en gryde og lad det "svede" i ca. 10 minutter uden at tage farve. Tilsæt hvidvin og lad den koge væk. Kom vand og fond på til det dækker grøntsagerne og lad det boble stille, til grøntsagerne er helt møre. Tag timian og laurbærblad op. Blend suppen med fløde med en stavblender til den er glat. Den skal være tyk - men hvis du mener, den er FOR tyk, så tilsæt mere fond eller varm mælk samt Rancio Sec (sydfransk tør vin) eller sherry og smag til med salt og peber.

Tørsteg god bacon enten i terner eller finde skiver og dekorer suppen med purløg samt beacon.