April 2015: Citrontærte

Oprettet d.

April 2015: Citrontærte

 Den gode gamle franske kogebog kom frem igen, da jeg blev bedt om at lave en citrontærte ”ud af huset”. Den skulle være klassisk -  og uden marengs og andre tilføjelser, der er kommet igennem tiden.

Så La Bonne Cuisine Francaise leverede tærten, der blev afprøvet til vores påske- vinsmagning den 29. marts. Her var det som tapas - altså dessert- tapas, skåret ud i ganske små stykker, men ellers rækker opskriften til 6 stykker.

Vi serverede den med et glas kold Muscat til -  den gyldne dessertvin, som både passede i smag og farve.

Ingredienser:

6 personer

Dej:

220 g mel

100 g smør

1 spsk. sukker

1/2 tsk. salt

1/2 glas vand


Creme:

2 æg

120 g stødt melis

75 g smør

2 citroner
 

Fremgangsmåde:

Smørret skæres i små stykker og smuldres ind i melet. Der skal ikke æltes.
Tilføj sukker og salt og et halvt glas vand og form en kugle, der er blød men ikke klistret.
Med håndfladen trykkes dejen ned på et meldrysset bord og foldes sammen 4 gange. Derefter rulles den ud med kagerulle. Læg den ien smurt tærteform på 24 cm.


De hele æg piskes med sukker.

Tilsæt smeltet smør, citronskal fra én citron og saft fra 2. Hæld over dejen og bag ved ca. 180 grader i 30 minutter.