Jeg brugte hakket gedekød til denne mormor-agtige ret, som er stærkt inspireret af en opskrift fra Allan Ømands store bog om bacon, men hakket grisekød eller kalv og gris kan sikkert også bruges. Resultatet med gedekød var perfekt - så her er ingredienserne:
500 g hakket gedekød
1 æg
1 stort fint hakket løg
1 1/2 dl fløde - eller sødmælk
ca. 1 1/2 dl rasp, hvoraf ca. en trediedel bruges til at drysse på farsbrødet
salt, gerne kryddersalt med Provencekrydderier
peber
ca. en halv pakke Ømands grill-bacon i tykke skiver
Kartofler i tern
Ingredienserne (bortset fra bacon) røres sammen til en lind fars. Når man har rørt den godt igennem, formes den til et aflangt brød, der lægges i et ildfast fad. Der drysses med rasp og så dækkes farsbrødet helt med de tykke baconskiver. Ved siden af kødet lægger man kartoffelterninger, der får et par dryp af en god olivenolie og noget kryddersalt. Fadet sættes i ovnen ved 185 grader i ca. 1 time. Man kan være nogenlunde sikker på, at farsbrødet er færdigt, når kartoffelterningerne er møre. Og ja - der vil være en del baconfedt i bunden af fadet, men det kan man jo lade være med at spise...