Juli 2015: Spansk Tortilla

Oprettet d.

Juli 2015: Spansk Tortilla
Sommertid er picnic-tid eller tid til lette måltider, måske en tapasanretning. Denne opskrift anvender vi i mange sammenhænge, ikke mindst til vores "vin og tapas"-anretninger, men den er meget anvendelig til picnickurven eller madpakken. Denne opskrift giver ca. 20 tapasstykker:

2 hakkede løg
2 spsk. olivenolie
500 g faste kartofler, kogte, pillede og skåret i tern
10 store æg
1 dl hakkede krydderurter efter eget valg - f.eks. dild eller purløg
salt og peber, gerne Stampenborgs sydfranske kryddersalt

Steg løgene bløde i olivenolie i et par minutter, mens du rører i dem. Tilsæt kartoflerne og sauter dem med et par minutter. Pisk æggene med salt og peber i en skål. Vend løg-kartoffelblandingen samt krydderurterne i og smag til med salt og peber. Dæk en lille bradepande eller ildfast fad på ca. 30 x 22 cm med bagepapir, hæld æggemassen i og bag tortillaen gylden i ovnen ved 200 grader, ca. 20 minutter. Smager dejligt både lun og kold.