Det er allersidste frist for at få solbærrene plukket, og her får du en opskrift, der er ret fantastisk - også hvis bærrene er ved at være lidt bløde og til gengæld meget, meget søde:
Til 4 personer:
1/4 kg solbær
85 g sukker
1 tsk. citronsaft
evt. lidt dessertvin
1 1/2 dl piskefløde
Skyl bærrene uden at nippe dem. Kom dem i en gryde med sukkeret og kog dem, til bærrene er kogt ud (ca. 10 min.) Kom bærrene i en si og mos dem ned i den gryde, de har kogt i. Tilsæt citronsaft samt evt. lidt mørk dessertvin og varm pureen igennem. Afkøl puréen hurtigt, evt. ved at stille den i koldt vand. Pisk fløden og vend den kolde puré i. (Den SKAL være helt kold, ellers skiller desserten). Anret i portonsglas, der sættes i køøleskabet indtiil servering. Pynt evt. med en lille top creme fraiche og et drys lakridspulver.